Följ oss på Facebook  
   Start - Träningsformer - Schema - Priser - Kontakt

Våra träningsformer

Här nedan presenterar vi våra olika träningsformer, för schema se länk i menyn.

Kick & box
Kick & Box är ett modernt, intensivt, explosivt och framför allt roligt träningssätt. Vi jobbar i par (ibland fler).

Under passen blir det hög intensitet, men du arbetar alltid efter din egna kapacitet och förmåga. Konceptet bygger på en helkropps-workout som till stor del innefattar slag och sparkträning oftast mot stora/små mittsar, styrka och konditionsträning.

Denna träning är alltså inte att förväxla med "Kickboxning". I Kick & Box förekommer det ingen sparring eller kamp, inte heller några grepp eller tävlingar. Kick & Box kräver inga förkunskaper vilket gör att du kan hoppa in när som helst på ett pass. Kick & Box passar både tjejer och killar i alla åldrar! För att vara med på våra vuxenpass vill vi dock att du fyllt 13 år.

Ju-Jutsu Kai

Ju-jutsu är en utmärkt träningsform som passar så gott som alla, flickor och pojkar, kvinnor och män. Alla kan träna tillsammans och var och en kan sätta sitt eget mål med träningen.

Ju-Jutsu betyder mjuk teknik. Det finns ett flertal olika stilar av Ju-Jutsu (som använder olika stavningar, t.ex. Ju-Jutsu, Jujitsu, Jiujitsu).

Den stilen vi tränar heter JU-JUTSU KAI och är den största i Sverige (stilchefen heter Hans Greger). Vi är anslutna till Svenska Budo-Förbundet och Riksidrottsförbundet.

Träningen börjar med en gemensam hälsning och kort meditation. Efter detta följer en uppvärmning som är till för att undvika skador samt förbättra kondition, styrka, smidighet och koordination. Sedan delar vi in oss i grupper efter bältesfärger för att träningen ska bli så individuellt anpassad som möjligt. Vi lär oss frigångar, blockeringar, avståndstagande, förflyttningar, senare även fällningar, kontrollgrepp samt slag och sparktekniker. Först övar vi försvar när angriparen inte gör något motstånd, detta för att lära in rätt rörelsemönster, för att senare öva på en mer realistisk nivå.

Under sista delen av träningspasset kan ytterligare fysisk träning läggas in, här passar vi ofta på att köra våran kamptävlingsdel eftersom den är riktigt svettig. Därefter stretchar vi, ibland har vi också avslappning eller massage. Träningspasset avslutas med en gemensam avhälsning.

Brasiliansk Jiu Jitsu (BJJ)

Kom och pröva på en rolig och utvecklande träning. Alla över 16 år är välkomna att träna. Tjejer som killar, stor som liten, ung som gammal - BJJ är till för alla. Ta med dig shorts och t-shirt allt du behöver för att testa på! Brasiliansk Jiu-jitsu (BJJ) är en vidareutveckling utav Judo och den traditionella Japanska Jujutsun och är framför allt en tävlingsidrott.

Enkelt förklarat går det ut på att få ner sin motståndare på marken och där kontrollera honom/henne och med hjälp av olika ledlås och strypningar få denna till att ge upp.

Matcherna börjar stående men största delen utspelar sig på marken. Vi tränar och tävlar primärt i gi (dräkt) men även utan så kallad No Gi Jiu-jitsu. Det är en mycket teknisk kampsport som gör att även de med mindre kroppsstorlek ska klara av en större motståndare.

BJJ är en snabbt växande tävlingsidrotter med många tävlingar runt om i världen.

Även om BJJ har sitt fokus på tävling är det också en utmärkt motionssport där du får en allsidig träning för både kropp och psyke, självförsvarsdelen får du på köpet.

Hema/HHFS (Historical European Martial Art)

Vi på HHFS (Höglandets Historiska FäktSkola) koncentrerar oss till störstya del på långsvärd. Men vi tränar även med dolk, käpp, kortsvärd, sköld, stav, spjut och obeväpnat.

Vi lägger även en hel del tid på praktiskt självförsvar.

Hos oss behöver du inga förkundskaper eller egen utrustning när du börjar. Alla kör efter sin egen förmåga.

Välkomna att prova på en udda, rolig och utvecklande träningsform. Eller bara kom och titta och ställ frågor.

HEMA är en förkortning av Historical European Martial Arts, på svenska historisk europeisk kampkonst.

Detta är ett samlingsnamn för de äldre traditioner av ofta utdöda eller nästintill utdöda kampformer som finns nedtecknade och dokumenterade från historisk tid. Under slutet av 1800-talet och början av 1900-talet väcktes ett förnyat intresse för dessa kampformer, för att sedan återigen i stort falla i glömska. Under de senaste 10-15 åren har dock ännu en gång intresse uppstått att studera och utöva historisk kampkonst.

Några av de vanligaste intresseområdena idag rör sig kring medeltida kampkonst, så som den utövades i exempelvis Tyskland och Italien, men begreppet historisk europeisk kampkonst inbegriper en mycket större samling med kampformer.

Uttrycket kommer från engelskans Historical European Martial Arts (HEMA, en förkortning som också används på svenska) och omsluter ofta även kampformer som fortfarande lever kvar, men i förminskad skala, exempelvis bare knuckle boxing, canne de combat eller liknande.

Många av de äldre manuskripten innehåller detaljerade beskrivningar av både enskilda tekniker och hela system.

 
Alla rättigheter tillhör Nässjö Kampsport © www.nassjokamp.se www.nassjokampsport.se